صفحه اصلی
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۵ فروردين
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
معرفی
تاریخچه
وظایف
مدیر و همکاران مرکز
روسای پیشین
راهنما های آموزشی
برنامه های کاربردی
پروژه های در دست اقدام
سامانه ها
آئین نامه و دستورالعمل ها
پست الکترونیک
اتصال به اینترنت
اختصاص وب سایت شخصی
نامگذاری دامنه های وب
سیاست های امنیتی و اطلاع رسانی
آنتی ویروس و برنامه های کاربردی
افراد
مدیر و همکاران مرکز
رابطین فاوا مرکز فناوری اطلاعات
تماس با ما
راهنمای ضدعفونی کردن تجهیزات الکترونیکی
تمیز کردن و ضدعفونی، دو بحث مجزاست!
"برای ضدعفونی سطوح خارجی دستگاههای الکترونیکی، میتوان از الکل ایزوپروپیل 70 درصد یا ضدعفونی کننده کلروکس، استفاده کرد. هرگز برای ضدعفونی از سفید کننده استفاده نکنید. همچنین فضاهای باز تجهیزات را مرطوب نکنید و به هیچوجه دستگاه خود را در هیچ محلول تمیز کنندهای، غوطهور نکنید."
روشهای درست ضدعفونی کردن تجهیزات الکترونیکی
نکات کلی برای تمیز کردن وسایل الکترونیکی:
• برای جلوگیری از آسیبدیدگی، از تمیزکردن بیش از حد و غوطهور کردن وسایل در مواد پاککننده خودداری کنید.
• اول از همه، دستکش یکبار مصرف بپوشید
• تمامی منابع و کابلهای برق را از وسیله جدا کنید.
• برای ضدعفونی کردن وسایل از محلولهای سفیدکننده یا ساینده استفاده نکنید.
• اطمینان حاصل کنید که محلولهای ضدعفونیکننده به هیچ وجه وارد وسایل الکترونیکی نمیشود.
• هرگز تمیزکننده را به طور مستقیم روی وسایل مدنظر اسپری نکنید. مقدار کمی از ماده ضدعفونی کننده را روی یک دستمال میکروفایبر بریزید.
• برای ضدعفونی کردن باید از محلولی که شامل ۳۰ درصد آب و ۷۰ درصد الکل است، استفاده کرد.
• دستکش ها را در سطل زباله درب دار بیندازید و دستان خود را با آب و صابون بشویید.
نحوه صحیح ضد عفونی کردن تک تک وسایل الکترونیکی:
صفحه های لمسی :
هنگام تمیز کردن، از پارچه میکروفایبر استفاده کنید تا از خراش دادن صفحه جلوگیری کنید. از مخلوط کردن آب و الکل استفاده کنید، اما هر مخلوطی با بیش از ۵۰ درصد الکل ممکن است به صفحه آسیب برساند و روکش محافظت شده در برابر اثر انگشت را از بین ببرد.
کیبورد :
صفحه کلیدها میکروب های زیادی دارند. به این معنی که ویروس ها می توانند به مدت طولانی روی سطوح غیر متخلخل مانند صفحه کلید زندگی کنند. می توان با استفاده از محلول الکل ۷۰ درصد آنها را به آرامی پاک کرد.
ماوس :
مانند بسیاری از دستگاه ها، ماوس با استفاده از محلول ضدعفونی قابل تمیز کردن است. قبل از شروع تمیز کردن، ماوس خود را جدا کرده و باتری های آن را بردارید.
مانیتور :
معمولا مانیتورهای رایانه زیاد لمس نمی شوند اما باز هم ویروس ها می توانند بر روی آنها مستقر شوند، بنابراین باید بطور دوره ای پاکسازی شوند. مواد ضدعفونی کننده را نباید مستقیماً روی مانیتورها اسپری کرد بلکه باید پارچه الیاف بسیار نرم را به این مواد آغشته و سپس با پارچه مانیتور را تمیز کرد.
لپ تاپ :
اغلب با استفاده روزانه، لپ تاپ ها می توانند حامل اصلی میکروب ها باشند، در نتیجه باکتری ها و بیماری ها به طور بالقوه از طریق لپ تاپ ها می توانند گسترش یابند.
با استفاده از یک پارچه میکروفیبر که چند قطره محلول ضدعفونی کننده به آن اضافه شده است، قسمت بیرونی را می توان پاک کرد. هرگز الکل را مستقیماً بر روی رایانه اسپری نکنید. البته صفحه را نیز می توان با استفاده از یک پارچه میکرو فیبر مرطوب شده با آب ساده تمیز کرد.
با توجه به شواهد موجود به دلیل استفاده زیاد از وسایل الکترونیکی، جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ باید بدرستی در زمان شروع به استفاده و خاتمه کار ضدعفونی شوند. البته هر یک از وسایل الکترونیکی به دلیل حساسیت متفاوت به رطوبت باید با روش خاصی ضد عفونی شوند.
دقت کنید که :
تا زمانی که قطعات کاملا خشک نشده اند، آنها را به کیس و برق متصل نکنید. فراموش نکنید که مقدار کم رطوبت هم میتواند به دستگاههای الکترونیکی صدمه وارد کند پس این مرحله را جدی بگیرید و پیش از آن که از خشک شدن آنها مطمئن نشدهاید آنها را روشن نکنید.
همچنین :
هيچ گاه اسپري تميز كننده و الکل ضدعفونی کننده را مستقيم بر روی تجهیزات الکترونیکی نپاشيد، بلكه پارچه میکروفیبر یا پارچه از جنس کتان که پرزدهی نداشته باشد را به این مواد آغشته کنید و سپس برروی سطوح موردنظر بكشيد.
رکسانا رضایی
کارشناس مسئول مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات
تاریخ به روزرسانی:
1399/09/09
تعداد بازدید:
1408